Drie pijlers

Jouw keuze aangaande een huwelijkspartner dient gebaseerd te zijn op drie pijlers:

  1. Je eigen overtuiging dat je er klaar voor bent om deze belangrijke stap te zetten. Dat vraagt vooral kennis over jezelf en over het huwelijk.
  2. Het beeld dat je van de ander hebt en jouw idee over of deze persoon bij je past. Er is een noodzaak om raad of advies te vragen over de ander. Dat betekent dat je moet weten bij wie je om raad en advies kunt vragen. Waarover je advies vraagt en hoe je daarbij te werk gaat.
  3. Een logische redenering op basis van 1. en 2. en wat jouw gevoel je aangeeft. Je moet de ander dus ontmoeten om te ervaren wat dat met je doet.

En Allah bepaalt uiteindelijk wat er zal gebeuren. Dat bevestig je door het verrichten van een speciaal gebed: salaat istighara. Dan zal Allah het voor je bepalen (laten gebeuren) indien het goed voor je is. Of bij je weghouden (het gaat niet door) als het niet goed voor je is.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *